Happy Socks

Een column over sokken? Dat klopt. Ik wil het hebben over Happy Socks. Iedereen kent ze. Van de veelkleurigheid. En ik durf te wedden dat daardoor veel mensen een glimlach op het gezicht krijgen. U toch ook?

We weten natuurlijk allemaal dat vooral circusclowns veelkleurige sokken dragen. Maar ook straatartiesten en theater-mensen gebruiken dat soort kousen of sokken. En niet te vergeten de dokter en de verpleegkundige in het ziekenhuis. Zij lopen, vooral op de kinderafdeling, met hardblauwe, knalgele of gifgroene sokken rond.  Dat doen ze al jaren. Zij toveren op een leuke manier een twinkeling in de ogen van de jonge patiĆ«nten. Maar het kan nog gekker. Tien jaar geleden kwam een bedrijf op een briljant idee. Waarom niet sokken op een mode-achtige manier inzetten? En alle kleuren gebruiken? Met leuke prints in plaats van dat traditionele streepje? Happy Socks was geboren!  Inmiddels is de wereld veroverd. Werkelijk overal zie je de meest fantastische sokken onder broekspijpen uitsteken. Door iedereen worden ze gedragen. Een bruidegom kreeg laatst zeker 100 paar kado. Mooi toch? Want die sokken werken blijkbaar positief door in onze hersenen. We worden er vrolijk van en het levert een glimlach op. Die emoties hebben we nodig en moeten we vasthouden. Want veel inwoners hebben het in deze wintermaanden moeilijk, zeker in combinatie met de coronapandemie. Daar heb ik zeker aandacht voor. Aan de andere kant stralen Happy Socks een soort van optimisme uit.

 

Dat noodzakelijke optimisme wil ik, namens mijn partij, delen met alle inwoners van Molenlanden. De sokken zijn dus een soort van metafoor, een bruggetje. Niets meer en niets minder. Wie weet koop ik ook wel een paar van die Happy Socks. Om te dragen richting de verkiezingen van maart 2022. Maar dan wel in de kleuren blauw-oranje.

 

Bert Snoek, fractievoorzitter

VVD Molenlanden