Ondernemend Molenlanden

Onlangs nam ik deel aan een verkennende bijeenkomst over de toekomst van bedrijventerreinen in Molenlanden en hoorde ik de externe expert zeggen dat we geen a-typische bedrijvigheid zouden hebben binnen onze gemeente. Ik ben dat niet met hem eens.

Natuurlijk hebben we geen specifieke glastuinbouwsector zoals in het Westland of bijvoorbeeld leerindustrie zoals in Waalwijk. Maar we hebben wel degelijk typische kenmerken hier in Molenlanden. We zijn Mouwenopstropers! De hoeveelheid faillissementen is minimaal. Ook in de lastige periode waar we nu in zitten. De veerkracht van onze bedrijven is enorm en klagen doen we niet graag. Daar schuilt ook een gevaar in: de bedrijven laten zich maar mondjesmaat horen. Nee, ik roep niet op tot klagen, maar de bedrijven mogen zich best wat meer laten zien en trots zijn op zichzelf. Want zij zorgen voor werkgelegenheid dichtbij, zodat we op de fiets naar ons werk kunnen. Zodat verenigingen sponsors hebben. En zodat scholen stageplaatsen kunnen vinden en jongeren vaak dichtbij huis hun eerste baan kunnen vinden. Maar ook zodat leegkomende gebouwen -ook in de linten als het om lichte bedrijvigheid gaat- een nieuwe bestemming krijgen. Oftewel: de bedrijven hebben een belangrijk aandeel in de vitaliteit van onze gemeente. 

 

We hebben vele parels van bedrijven in onze gemeente waar we trots op kunnen zijn. Van een koploper op het gebied van robotisering tot een internationaal entertainmentbedrijf. En van een detaillist die klanten van heinde en verre trekt tot een innovatieve agrarische ondernemer die een nieuwe manier van zuivelmarketing bedenkt. Zomaar een paar voorbeelden van al die bedrijven in Molenlanden die Kwalitatief en Duurzaam met hoofdletters schrijven. Wij liberalen zijn in ieder geval trots op onze ondernemers! En geven de bedrijvigheid graag letterlijk en figuurlijk de ruimte. Ondernemend en daadkrachtig.

 

Rijkus Krabbendam, 

raadslid VVD Molenlanden