Druk, druk, druk……

Dat staat weleens meer boven een column. Wij rennen overal naar toe. Doen we heel veel en willen eigenlijk niets missen. Naast familie en werk kun je denken aan vrienden, hobby’s, sport, reizen, vakanties, winkelen, wandelen, verenigingen, vrijwilligerswerk enz. enz.

En dan zijn er ook inwoners die zich inzetten voor de lokale politiek. Zij zijn gedreven om vanuit hun eigen idealen op te komen voor de belangen van onze inwoners.

Uit ervaring weet ik dat het dankbaar werk is. Want veel zaken in onze directe leefomgeving worden lokaal bepaald. Maar het is zeker niet altijd eenvoudig. Want bij veel dossiers zijn er verschillende belangen. En wij moeten dan een goede afweging maken; ook al pakt niet elke beslissing voor iedereen ‘gelukkig’ uit. 
Dat ‘druk, druk, druk’ krijgt de komende periode ook invulling door de verkiezingen voor de nieuwe gemeenteraad in maart 2022.
Alle partijen zijn bezig met hun verkiezingsprogramma en het opstellen van de kieslijsten met de namen van de kandidaat-raadsleden.
Ergens in november zullen onze lokale partijen op de ledenvergaderingen hun verkiezingsprogramma vaststellen. Ook wordt dan de kieslijst qua volgorde formeel vastgesteld. Overigens hebben sommige Molenlandse partijen hun frontman al op het schild gehesen. Wij nog niet. Maar wees er verzekerd van dat we inhoudelijk een ijzersterk programma hebben. En ook zal onze ‘lijst’ de juiste mix van (betrokken) inwoners bevatten. 
Ja, er is dus extra drukte in de aanloop naar de verkiezingen. Wij kijken aan de ene kant tevreden terug op de behaalde resultaten en moeten ons daarnaast voorbereiden op een uitdagende veranderende maar vooral kansrijke toekomst. Wij zijn er als lokale partij (bijna) klaar voor en zouden het niet erg vinden dat wij door uw stem, na de verkiezingen van maart 2022, het nog een tandje drukker krijgen!

 

Bert Snoek, 

Fractievoorzitter VVD Molenlanden