De schoenen van .....

In deze column wilde ik het hebben over de schoenen van Hugo de Jonge of de schoenen (of de gympen) van Mark Rutte. Spreekwoordelijk dan. Want ik besef dat het niet makkelijk is om in hun schoenen te staan.


Ook moet er verder gekeken worden dan alleen maar naar de huidige situatie. Want er is meer. In maart kiezen wij 150 volksvertegenwoordigers voor een nieuwe Tweede Kamer. Ik hoop dat er veel VVD’ers bij zijn!

Trots ben ik vooral op ons landelijke verkiezingsprogramma. Behalve het lef dat wij als bestuurderspartij telkens weer tonen door in de regering te gaan zitten, is de VVD ook in staat om in de spiegel te kijken. Het is een nieuwe tijd en dat vraagt om nieuwe keuzes. Wij zien dat bijsturing nodig is op de rol van de overheid, op het optreden van sommige bedrijven en multinationals, op het achterblijven van het meedelen in de welvaart van de middenklasse, op het noodzakelijk herwaarderen van beroepen in de publieke sector en op het koesteren van onze eigen normen en waarden.

Het moet echt anders en het kan ook anders. Houden wat goed is en waar nodig bijsturen. Dat is wat wij willen!

We moeten met elkaar goed nadenken hoe we de uitdagingen van morgen en overmorgen gaan oplossen. De VVD wil daarom graag meewerken om ons land verder te besturen. Maar dat kunnen wij niet alleen. Niet voor niets is de titel van ons landelijke verkiezingsprogramma ‘Samen aan de slag’. Dat geldt niet alleen voor landelijk.

Ook straks, in maart 2022, bij de gemeenteraadsverkiezingen hoop ik dat mijn partij een goede uitslag weet te boeken zodat wij ook in Molenlanden de goede dingen voor onze inwoners kunnen doen. De liberale VVD-kleuring is voor mooi Molenlanden onmisbaar!

 

Bert Snoek, 

fractievoorzitter VVD Molenlanden