(On)Gewoon contact

Is jouw wereldje in de afgelopen maanden ook steeds kleiner geworden? Door de steeds toenemende maatregelen zal dit voor velen nu het geval zijn. Sommigen zitten echter al langer in deze situatie, zoals onze ouderen en de mensen die vanwege hun eigen gezondheid bewust kiezen voor zelfisolatie. Om deze laatste reden heb ik in de coronaperiode ook al een aantal keer deze keuze gemaakt. 

 

Om toch contact te houden met de mensen en wereld om je heen, ga je op zoek naar andere manieren van verbinding. Vaker dan voorheen appen, bellen, e-mailen en videobellen we. Ook de participatiebijeenkomsten van onze gemeente gaan op een andere wijze. Ze vinden nu digitaal plaats of via online vragenlijsten. Ondanks dat onze dagelijkse wereld misschien kleiner is geworden, staan we aan de vooravond van belangrijke ontwikkelingen op het gebied van de energie en warmte. Je mening laten horen, is juist bij deze onderwerpen belangrijk. Nu kan je laten weten wat je vindt van windmolens en zonnepanelen bij jouw dorp en aangeven welke problemen jij voorziet bij het gasvrij maken van jouw woning. 

 

Als raadsleden proberen wij zoveel mogelijk aanwezig te zijn bij de participatiebijeenkomsten. Dit deden wij voorheen ook. Het fijne van de fysieke bijeenkomsten was dat je na afloop kon napraten met inwoners en ondernemers. Helaas is dit bij een digitale bijeenkomst niet het geval. 
Gelukkig zijn er ook andere manieren om raadsleden te vertellen wat jouw mening is. Ook in deze coronatijd. Zo zijn op de website van VVD Molenlanden de e-mailadressen en telefoonnummers van onze raadsleden te vinden. Als raadslid en fractiesecretaris merk ik dat diverse inwoners en ondernemers ons op deze manieren al weten te vinden. Ook al kunnen we elkaar niet zien, gelukkig kunnen we elkaar wel bereiken!

 

Philomeen Breddels

Raadslid VVD Molenlanden